Snel toevoegen nieuw product

Heeft u op een verkooporder of factuur een nieuw product nodig dan is het een heel geklik om dat via de normale route te doen van product toevoegen. Daarvoor hebben we een snel product toevoegen scherm ontwikkeld waarbij u op de regel van de verkooporder blijft. Na het toevoegen van het nieuwe product wordt deze direct toegevoegd aan de order en kunt u verder met de order afronden.

Schermvoorbeeld(en)

Informatie over dit ontwikkelpunt

Onderwerp
Waarde
Info
Ontwikkelpunt
6686
 
Ontwikkeld op
06-08-2019
 
Ontwikkeld in versie
v10
Versie gereleased?
Ja
 
Release datum
01-10-2019
 

Functie

Software
SMKB-4000
Product
Become-IT
7,35 mnd
Producten
7.350000

Software » Bedrijfssoftware » Product
Beheer uw producten, leg vast wat u verkoopt en voor welke prijs. Ze worden overal gebruikt en vormen de basis van uw bedrijfsproces.
5090 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Artikelbeheer

Meer...

Gekoppeld aan de categorie van een product zijn er nu 3 nieuwe velden met de volgende logica.

  • Prefix artikelnummer: dit zorgt ervoor dat u alle artikelen in een categorie met dezelfde prefix kunt maken.
  • Opslag: een percentage waardoor automatisch de verkoopprijs wordt berekend op basis van de kostprijs, alle producten in die categorie krijgen dan dezelfde marge.
  • Standaard leverancier: als u een nieuw product invoert of een categorie voorziet van een standaard leverancier dan krijgen alle producten in die categorie die leverancier. (alleen als er nog geen leverancier was ingevuld)

Op het product detail scherm en in de functie om een product toe te voegen is deze logica verwerkt.

Product groepen komen terug in een offerte, order en factuur. En product groep zorgt ervoor dat producten en calculaties als groep kunnen worden opgenomen.?

Nu is het in de offerte mogelijk om per groep in te stellen of bijvoorbeeld de stuksprijzen getoond mogen worden of dat het subtotaal van de groep getoond mag worden etc. Deze instellingen worden bepaald door het prijstype.

Vanaf nu is het mogelijk een product groep te voorzien van een standaard prijstype. Bijvoorbeeld de product groep 'Meerwerk' koppelen aan het prijstype 'Open'. Hierdoor worden alle werkzaamheden in de groep 'Meerwerk' getoond inclusief prijzen.

Om producten bestanden beter te kunnen indelen brengen we filters aan. Meest gebruikt is of het een product, calculatie of groep is. Daarbinnen is indeling mogelijk op categorie en merk.

De lijst met producten kan echter behoorlijk lang worden als veel gebruik wordt gemaakt van producten die nodig zijn voor calculaties. Daarvoor hebben we nu de optie 'Grondstof' gemaakt. Hiermee is het mogelijk alle producten te markeren die alleen nodig zijn voor calculaties en niet als los product worden aangeboden.

Producten met status Grondstof kunnen niet los in een offerte, order of factuur worden gezet. Ook niet via de app. Verder is er een zoeklijst gemaakt voor grondstoffen waarin de kostprijs en leverancier direct zichtbaar is.

Versie v10 / 7187

Het kopi?ren van een product is verbeterd, de volgende uitbreidingen zijn toegevoegd:

  • Alle productvelden
  • Inkoopprijzen
  • Product relaties zoals sjablonen, opties etc.
Versie v10 / 6686

Heeft u op een verkooporder of factuur een nieuw product nodig dan is het een heel geklik om dat via de normale route te doen van product toevoegen. Daarvoor hebben we een snel product toevoegen scherm ontwikkeld waarbij u op de regel van de verkooporder blijft. Na het toevoegen van het nieuwe product wordt deze direct toegevoegd aan de order en kunt u verder met de order afronden.

Vanaf nu kunt u onbeperkt vrije velden (specificaties) aanmaken onder een product afhankelijk van de categorie van het product.

Producten zijn ingedeeld in categorie?n, denk aan 'Fietsen', 'Scooters', etc. Per categorie kunt u vrije velden definieren die dan bij elk product met die categorie ingevuld kunnen worden.

De vrije velden kunnen zijn:
- Ja / Nee
- Korte tekst
- Lange tekst
- Keuzelijst met vaste waarden
- Keuzelijst gebaseerd op veldensysteem

Met deze specificaties kunt u de producten verrijken met extra informatie op een gestructureerde en eindeloos flexibele manier.

(Deze functionaliteit werkt ook bij activa en producten)
Voorheen werden alle verkoopprijzen geregistreerd met 2 decimalen achter de komma. Hiervoor is nu een instelling gemaakt waarmee het mogelijk is te werken met maximaal 6 decimalen achter de komma.

Ook is het hele systeem aangepast om afrondingsverschillen in btw en regeltotalen te voorkomen. Dit kwam voor als je bijvoorbeeld een factuur had met meerdere regels.
Bij het maken van een offerte, order of factuur is het van belang om snel regels toe te kunnen voegen aan het document. Daarvoor is het handig als je slim en snel kunt zoeken in het productenbestand.

Hiervoor hebben we het zoeken en toevoegen van producten gecombineerd.

Om snel te kunnen werken kan veel gebruik worden gemaakt van het toetsenbord. Door bijvoorbeeld op '+' te klikken wordt de zoeker geopend, je kan dan direct beginnen met typen. De zoekopdracht wordt dan live uitgevoerd en het resultaat onder wordt gefilterd op de (verschillende) zoekwoorden. Zie onderstaand voorbeeld.

Als het resultaat 1 is dan kan je met de enter toets direct door, als het meer dan 1 resultaat is moet je met de muis op het product klikken om door te gaan.

Deze nieuwe product zoeker is de nieuwe basis voor online producten toevoegen als regel. We blijven hieraan werken en optimaliseren.
Versie 8.4.0 / 6022
Volledig vernieuwd en online ontwikkeld is de module Kwaliteitsrapporten. Deze wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld checklijsten of voor project registratie.

In de basis begint het met het maken van kwaliteitsrapporten. Bijvoorbeeld 'CV Onderhoud' of 'Oplevering' etc. In dit rapport kunnen dan een variabel aantal vragen worden ingevoerd. Een vraag kan als antwoord hebben 'tekst', 'ja/nee' of 'datum'.

Vervolgens kunnen deze kwaliteitsrapporten worden gebruikt in een verkoopordergroep of bij een project. Deze toepassing zal verder worden uitgebreid.

Stel dat het kwaliteitsrapport 'CV Onderhoud' wordt gekoppeld aan een verkoopordergroep, dan moet/kan de monteur in App de vragen beantwoorden. Als er verplichte vragen zijn dan moeten deze worden ingevuld voordat de verkooporder kan worden afgesloten.

Een kwaliteitsrapport kan ook aan projecten worden gekoppeld. Hiermee kan je volledig zelf inrichten welke vragen en antwoorden je per project wilt bijhouden.

Van alle gemaakte rapportages is centraal een raportage beschikbaar. In de toekomst willen we hier ook meer mee doen, bijvoorbeeld de jaarlijkse resultaten vergelijken in een soort van trend.
Versie 8.3.0 / 5736
Het invoeren en wijzigen van producten is flink onder handen genomen. Op het nieuwe detailscherm van het product kunnen alle velden worden aangepast en is de logica van het systeem toepast.

We zijn gaan werken met tabbladen en daarnaast met gegroepeerde informatie. Dus alles over verkoop, inkoop en levering staat bij elkaar.

Ook hebben we afhankelijkheden ingebouwd zodat bij een voorraadhoudend artikel ook die velden zichtbaar worden die hiervoor moeten worden ingevoerd.

De modules Webshop en Uitvoeringen zijn al geintegreerd, binnenkort volgen Versies en Specificaties.