Staffelprijzen toegepast op productregels

Als een product staffelprijzen heeft dan worden deze nu toegepast op de product regel van bijvoorbeeld een offerte, order en factuur. Door het aantal te wijzigen wordt de prijs aangepast op basis van de ingestelde staffels.

Het staffelprijzen systeem is volledig variabel, dus u kunt voor elke stap in de staffel een andere prijs instellen.

Informatie over dit ontwikkelpunt

Onderwerp
Waarde
Info
Ontwikkelpunt
6937
 
Ontwikkeld op
18-09-2019
 
Ontwikkeld in versie
v10
Versie gereleased?
Ja
 
Release datum
01-10-2019
 

Functie

Software
SMKB-3100
Relatiebeheer
Become-IT
7,35 mnd
Prijzen & kortingen
7.350000

Software » Bedrijfssoftware » Relatiebeheer
Registreer de prijs & kortingsafspraken met klanten en pas deze automatisch toe in de webshop, op een offerte, order of factuur.
4886 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Klantafspraken

Meer...

Met prijzen en kortingen registreert u bij een product de inkoopprijzen bij diverse leveranciers. E?n van die leveranciers is de standaardleverancier en daarvan wordt de kostprijs van het product gebruikt.?

Vanaf nu is het ook mogelijk om een advies verkoopprijs te registreren bij de inkoopprijzen van de leverancier. Als deze bij de standaard leverancier is ingevuld wordt deze overgenomen als verkoopprijs van het product.

Versie v10 / 7531

Bij het gebruik van de prijzen en kortingen module in combinatie met inkooporder is het nu mogelijk om automatisch inkoopprijzen toe te voegen.

Wanneer er een regel op een inkooporder toegevoegd wordt en de combinatie van relatie en product nog niet bestaat bij inkoopprijzen dan wordt deze automatisch ingevuld met de zojuist gekozen waarden.

Als een product staffelprijzen heeft dan worden deze nu toegepast op de product regel van bijvoorbeeld een offerte, order en factuur. Door het aantal te wijzigen wordt de prijs aangepast op basis van de ingestelde staffels.

Het staffelprijzen systeem is volledig variabel, dus u kunt voor elke stap in de staffel een andere prijs instellen.

Binnen de prijzen en kortingen module is er de optie om klantproducten te registreren. Hierdoor kunt u per klant een assortiment aanmaken.

In combinatie met een webshop worden bestelde producten nu automatisch toegevoegd aan het assortiment van de klant. In de webshop wordt met een label zichtbaar wat assortimentsproducten zijn.

Verder is in het Klantenportaal een overzicht van alle assortiment producten onder het kopje 'Mijn producten'.

In de module Prijzen en kortingen kunt u gebruik maken van Mijn assortiment. Dit is een lijstje met veelbestelde producten van die klant. Het was mogelijk hier 2 x hetzelfde artikel toe te voegen, dit is nu opgelost.

Ook gaan we in de webshop nog een optie maken om een product toe te voegen aan 'Mijn assortiment' en we gaan zichtbaar maken in de webshop als een artikel in het assortiment van de klant zit. Uiteraard moet de klant hiervoor wel ingelogd zijn.

Prijswijzigingen aan een product komen geregeld voor, ook wijzigingen in korting, kortingsgroepen of staffelprijzen. Om deze prijswijzigingen automatisch door te voeren bij abonnementen en lopende verkooporders hebben we een instelling gemaakt waarmee u dit kunt instellen.

Er zijn 4 instellingen:
- Abonnement prijzen automatisch bijwerken
- Verkoopofferte prijzen automatisch bijwerken (alleen bij niet verstuurde offertes)
- Verkooporder prijzen automatisch bijwerken (alleen bij niet gecontroleerde orders)
- Verkoopfactuur prijzen automatisch bijwerken (alleen bij niet verstuurde facturen)

Het bijwerkscript wordt geactiveerd bij:
a. wijzigen verkoopprijs op een product
b. wijzigen klantspecifieke verkoopprijs
c. wijzigen product-kortingsgroep op een product
d. wijzigen relatie-kortingsgroep op een relatie
e. wijzigen kortingspercentage in de product/relatie kortingsgroepen matrix
f. wijzigen staffelprijs onder een product
g. gewijzigde verkoopprijs na import van producten bestand via csv
h. een prijsindexatie van producten.

Al met al een complexe functie die u veel tijd bespaard. Het is wel belangrijk bewust te zijn dat de prijzen automatisch worden bijgewerkt. Zodra ergens een bijwerking plaatsvind wordt hier melding van gemaakt.

Verkooporder en verkoopfactuur prijzen bijwerken is een risico met name als de verkooporder of factuur een offerte als bron heeft. In dat geval moet meestal de originele verkoopprijs van de offerte leidend blijven. Let dus goed op bij het gebruik van deze functie.
Vanaf nu kan er ook online gewerkt worden met kortingspercentages en kortingsgroepen. We hebben het direct zo mooi mogelijk gemaakt dat eigenlijk elke combinatie instelbaar is.

In de basis heeft elke relatie een 'relatie kortingsgroep' en elk product een 'product kortingsgroep'. Voor elke combinatie kan een kortingspercentage worden ingevoerd.

Dit is ook nog specifiek te maken door bij een bepaalde relatie het kortingspercentage aan te passen ten opzichte van de combinatie.

Zodra ergens een product regel wordt geboekt dan zoekt het systeem het hoogste kortingspercentage op en gebruikt dit percentage op de regel. Dit wordt overal toegepast, dus van weborder en abonnemet tot offerte, order en factuur.
Komt u er niet uit met de kortingsgroepen dan is het ook mogelijk om specifieke prijsafspraken per product te registreren bij de klant.

Deze prijsafspraak overschrijft de standaard verkoopprijs van het product.

De prijsafspraak kan worden bekeken vanuit de klant gezien en vanuit het product gezien. Bij het product staat een lijstje met relaties waarbij voor dat product een specifieke prijs is ingevoerd.
Versie v9 / 6344
Binnen de module Prijzen & kortingen zijn 3 mogelijkheden om de verkoopprijs voor de klant te bepalen:

1. Via kortingsgroepen, hier komt een kortingspercentage uit
2. Via klant specifieke verkoopprijzen
3. Via staffelprijzen

Via instellingen kunt u bepalen welke van de 3 systemen u wilt gebruiken. Deze keer hebben we het onderdeel staffelprijzen online ontwikkeld.

Bij een product geef je eerst aan of het gebruik maakt van staffelprijzen, als dit is ingesteld dan verschijnt het tabblad 'Staffelprijzen'. Hier kunt het vanaf aantal opgeven en de prijs die daarbij hoort.

Op het moment dat een product wordt verkocht aan een klant wordt de prijs bepaald in deze volgorde:
1. Verkoopprijs van het product
2. Actieprijs van het product
3. Staffelprijs van het product in combinatie met het aantal
4. Klantspecifieke verkoopprijs

Uiteindelijk wordt de laagste prijs gebruikt.
Versie v9 / 6177
De module Prijzen en kortingen is nu ook online gemaakt. Via de webbased backend kunnen nu inkoopprijzen, verkoopprijzen en kortingen ingesteld worden.

Hierbij kort de mogelijkheden en wat screenshots.

Korting:
- Er kunnen variabel relatie- en product kortingsgroepen worden gemaakt
- Elk product kan gekoppeld worden aan een product kortingsgroep
- Elke relatie kan gekoppeld worden aan een relatie kortingsgroep
- Voor elke combinatie tussen een relatie- en product kortingsgroep kan een kortingspercentage worden ingevuld

Prijzen:
- Onder een product kunnen inkoopprijzen per leverancier worden ingevoerd
- Onder een relatie kunnen verkoopprijzen per product worden ingevoerd,

Uiteindelijk komt alles bij elkaar als u een product verkoopt op een weborder, verkoopofferte, verkooporder, verkoopfactuur, inkooporder en inkoopfactuur.