Technische verbeterpunten Suite MKB

We hebben diverse verbeteringen standaard gemaakt in het website beheer. Zo worden afbeeldingen pas geladen als ze zichtbaar zijn in de browser. 

Hieronder een (vrij technisch) lijstje met punten:

 • Caching ingeschakeld
 • Toevoegen van zelfverwijzende canonieke url's
 • Lazy loading van vrijwel alle afbeeldingen
 • Afbeeldingen direct in het juiste formaat inladen, zodat deze niet met CSS verkleind hoeven te worden
 • JavaScript en CSS bestanden zoveel mogelijk samengevoegd en, indien van toepassing, overbodige JavaScript en CSS bestanden uit de code gehaald
 • Defer parsing voor JavaScript bestanden inschakelen
 • XML sitemap toegevoegd en in robots.txt gezet
 • Problemen met trailing slash (/) aan einde van url opgelost

Informatie over dit ontwikkelpunt

Onderwerp
Waarde
Info
Ontwikkelpunt
7165
 
Ontwikkeld op
07-01-2020
 
Ontwikkeld in versie
v10
Versie gereleased?
Ja
 
Release datum
01-10-2019
 

Functie

Software
SMKB-8100
Website
Become-IT
14,70 mnd
Website
14.700000

Software » Bedrijfssoftware » Website
Maak en onderhoud gemakkelijk uw website en krijg de beste zoekresultaten in Google met het Suite MKB CMS systeem.
4470 keer bekeken
Dienstverlening, Handel, Logistiek
Communicatie

Meer...

Nieuwe manieren van tonen onderliggende pagina's?
- Verticale tabs
- Accordeon

We zijn blij reCAPTCHA v3 te introduceren in de Suite MKB, waarmee u misbruik van verkeer op uw website kunt detecteren zonder dat 'gewone' bezoekers hier last van hebben.

reCAPTCHA is een service van Google die is geintergreerd in de website module van Suite MKB. Met reCAPTCHA kunt u uw website beschermen tegen spam en misbruik. reCAPTCHA maakt gebruik van een geavanceerde risicoanalyse om te voorkomen dat geautomatiseerde software (zoals bots) misbruik maakt van uw site. Het doet dit terwijl u uw 'gewone' bezoekers toestaat formulieren te versturen.

Het systeem wordt automatisch toegepast op alle formulieren op een website. Denk aan contactformulieren, offerte aanvragen etc.

Om reCAPTCHA in te richten moet u 2 sleutels aanvragen via:?https://www.google.com/recaptcha/intro/v3.html. Deze sleutels kunt u invoeren in de Suite MKB onder Framework > Instellen > Instellingen > Framework (instelling 231 en 232). Vervolgens wordt het automatisch toegepast op bestaande formulieren.

Versie v10 / 6958

Met de widget parallax kan een achtergrond afbeelding worden gemaakt die op de achtergrond lijkt vast te staan. Hierdoor krijg je bij het scrollen verschillende stukken van die afbeelding te zien. Dit is een door webdesigners veelgebruikt effect bij het maken van dynamische websites. Doordat je de verschilende stukken van de foto pas krijgt te zien als je scrollt stimuleert dit om de webpagina verder te bekijken. Vaak wordt de parallax meerdere keren toegepast op dezelfde pagina zodat je blijft scrollen.

We hebben diverse verbeteringen standaard gemaakt in het website beheer. Zo worden afbeeldingen pas geladen als ze zichtbaar zijn in de browser.?

Hieronder een (vrij technisch) lijstje met punten:

 • Caching ingeschakeld
 • Toevoegen van zelfverwijzende canonieke url's
 • Lazy loading van vrijwel alle afbeeldingen
 • Afbeeldingen direct in het juiste formaat inladen, zodat deze niet met CSS verkleind hoeven te worden
 • JavaScript en CSS bestanden zoveel mogelijk samengevoegd?en, indien van toepassing, overbodige JavaScript en CSS bestanden uit de code gehaald
 • Defer parsing voor JavaScript bestanden inschakelen
 • XML sitemap toegevoegd en in robots.txt gezet
 • Problemen met trailing slash (/) aan einde van url opgelost
Versie v10 / 7048

Nieuw is de widget Countdown. Hiermee kan een aftelklok worden gemaakt die het aantal dagen, uren, minuten en seconden weergeeft tot een bepaalde ingestelde datum.

De countdown wordt vaak gebruikt voor evenementen of bijvoorbeeld een jubilea. Via opmaakcodes kunnen de dagen, uren, minuten en seconden worden opgemaakt.

Versie v9 / 6602

Voor het realiseren van responsive websites hebben het bestaande Vakken & widgets systeem uitgebreid met pagina widgets. Dit zijn widgets die gekoppeld kunnen worden aan een pagina. Hierdoor kan een pagina (bijvoorbeeld de homepage) opgebouwd worden uit blokken.?

Pagina widgets kunnen van alles zijn. Veel gebruikt zijn sliders, afbeeldingen over de hele breedte, afbeelding + tekst etc. Ook het maken van maatwerk pagina widgets is vrij eenvoudig waardoor eigenlijk elke wens onder een pagina vervuld kan worden.

Door het systeem van widgets kan een bepaald blok ook op meerdere pagina's worden weergegeven met dezelfde inhoud. Hierdoor wordt de opmaak en inhoud 1 x ingesteld en vervolgens toevoegevoegd aan de pagina's waar relevant.

De volgorde van de widgets onder een pagina kan makkelijk aangepast worden.

In de overgang naar responsive websites hebben we op website niveau een instelling gemaakt of de site een responsive layout heeft. Hierdoor worden de meeste layout instellingen al direct op volledige breedte gezet en is het uitgangspunt dus responsive.

Bij bestaande sites kan de layout dan in stappen aangepast worden zodat kan worden omgeschakeld naar een volledig responsive ontwerp.

Nieuw is de pagina instelling 'korte url'. Hiermee kan je zelf een url instellen naar een pagina.

De standaard url '/nl/over-ons/acties/' kan je dan bijvoorbeeld aanpassen in '/acties'.

Dit kan voor elke pagina ingesteld worden, de korte url moet uniek zijn want deze mag niet naar 2 pagina's verwijzen.

De widget horizontaal menu is verbeterd voor het gebruik bij tablets. Het gaat dan vooral om het uitklappen van het menu. Op een pc of mac gaat dat via de muis, op een tablet is hiervoor nu een uitklapicoontje zodat je door middel van kliks het menu kunt uitklappen.

Versie v9 / 6484
Nieuw in het cms systeem zijn pagina widgets. Ook wel pagina blokken genoemd. Hiermee is het mogelijk om een pagina op te bouwen uit blokken.

Die blokken kunnen uit widgets bestaan, van een gewoon tekstblok tot een geavanceerde slider of maatwerk stukje code. Alles is mogelijk en full responsive.

Elk blok kan omdat het een widget is zelfstandig opgemaakt worden. Het beheer (volgorde, opmaak en zichtbaarheid) is hierdoor een stuk eenvoudiger.

Een mooie stap in het flexibel ontwikkelen van sites en vooral de homepages.